Contemporary Istanbul, 12. edisyonu için geri sayım başladı
CONTEMPORARY ISTANBUL 2017 / 14–17 Eylül
Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen galerilerinin, sanatçılarının, kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, koleksiyonerleri ve sanatseverleri İstanbul’da bir araya getiren 12. Contemporary Istanbul (CI) 14–17 Eylül 2017 tarihleri arasında Akbank’ın desteğiyle gerçekleştirilecek. Bu yıl birçok sanat kurumunun ve galerisinin sergileriyle eş zamanlı olarak gerçekleşecek çağdaş sanat fuarı her sene daha da zenginleşen içeriği ile sanatseverler ile buluşacak. İstanbul’u ve Türk sanatını dünya piyasasıyla buluşturan CI, Akbank desteği ve Ferko ile Yıldız Holding Ortak Sponsorluğunda İstanbul Kongre Merkezi ve İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek.
- yılında tüm dünyadan çağdaş sanatın en iyi örneklerini İstanbul’da bir araya getiren CI, sanatsal içeriği, estetik tavrı, VIP Programı ve ziyaretçi memnuniyetine yönelik üst seviyede hizmet farkı ile İstanbul’a değer katan uluslararası bir sanat platformu. CI, 12. edisyonunda 20’den fazla ilk defa katılan, toplam 74 galeri, yaklaşık 1,500 sanat eserini sergiliyor olacak. Amerika, İngiltere, İsviçre, İspanya, Fransa, Romanya, İran, İsrail, Çin gibi ülkelerden katılan galerilerin toplam 42’si yabancı.
Yeni medya sanatçısı Ozan Türkkan’ı ağırlayacak olan Akbank Sanat Sergisi’nin yanı sıra, Ferko Signature için Refik Anadol’un özel olarak tasarladığı data painting eseri Winds of İstanbul da dikkat çekenler arasında. Fuarı ziyaret edecek çocukları da unutmayan Yıldız Holding, Ülker Çocuk Sanat Atölyesi ile küçük sanatseverleri de çağdaş sanata alıştıracak. CI’ın geleceği kucaklayan bir uzantısını oluşturan Plugin yeni medya bölümü ise “Natura Nova” başlıklı özel bir sergi ile karşımıza çıkacak. Ayrıca Güney Afrikalı sanatçı Ester Mahlangu’nun tasarladığı 12. BMW Art Car da İstanbul’da sanatseverlerin karşısına çıkıyor olacak.
CI 2017 Yenilikler:
- CI Dialogues (14 Eylül Perşembe ve 15 Eylül Cuma): Fuarın tartışma ve konuşma serisi CI Dialogues; bu sene “Hareket” konusunu sanatsal bakış açısıyla ele alacak. Konu, insanın günlük hayatının çekirdeğini oluşturan Teknoloji, Mimarlık, Gıda gibi farklı disiplinlerin ilişkisinde tartışılacak. Program; ilgili konulardan önde gelen önemli isimleri davet ederek; akademisyenleri, mimarları, sanatçıları ve profesyonelleri, çağdaş sanatın güncel durumunu, diğer yaratıcı endüstrilerle ve hatta günlük yaşamla olan ilişkisini gözden geçirmek için bir araya getirecek.
14 Eylül PerşembeSanat Ve Teknoloji I: Gelecek Teknolojilerinde İnsan Estetiği; Bu panel, insan estetiğinin günümüzde kabul görmüş halini, robotik ve yapay zekanın gelişimi ile değişen deneyimlerini inceleyecek. Estetik, her zaman insanoğlunun duyguları hissetme yeteneğiyle ilişkilendirilmiştir. Öyleyse estetiği sadece “insan çevresi” ile alakalı bir şey olarak mı görmeliyiz? Eğer değilse, estetik kavramını insan-sonrası hiper-teknolojili toplum içinde nasıl resmetmeliyiz? Bu panelde estetik, çağdaş sanat çerçevesinde fakat nesne odaklı söylemi dışında tartışılacak. Gerçekle paralel yeni bir format sunan maddeleşmemiş bilgi estetiğinin varlığı sorgulanarak teknolojiyi organikten bağımsız olarak düşünmenin mümkün olup olmadığı sorusuna cevap aranacak. Ya da aksine, “organik olmayan dünya”nın temelde yine “organik” olduğunu ve “estetiğin” aslında organik köklerden yetişen bir kavram olduğu sonucuna varılacak.
14:00 – 15:30
Ahmed Elgammal (Profesör, Rutgers Üniversitesi Sanat ve Yapay Zeka Laboratuarı Kurucu ve Direktör)
Jussi Parikka (Yeni Medya Teorisyeni, Yazar ve Profesör, Winchester Sanat Okulu, Southampton Winchester Üniversitesi)
Lindsay Howard (Bağımsız Kuratör)
Moderator: Alain Servais (Çağdaş Sanat Koleksiyoneri, Registr’art Kurucu ve Tasarımcısı)
Sanat Ve Teknoloji II: Yaratıcı Teknolojilerin Yeni Boşluğu Ve Bunun İnsan Yaşamı Üzerindeki Etkisi; Yıllar öncesinde insanoğlunun hayal bile edemeyeceği sanal gerçeklik, arttırılmış gerçeklik ve yapay zeka gibi teknolojiler insan hayatının rutinleri haline geldi. Yaratıcı teknolojiler yarını şekillendirirken kendini ifade eden insanın günlük yaşamını ve ürettiği sanatı da etkilememesi kaçınılmazdı. CI Dialogues’un bu panelinde bugünün ve yarının rutinleri geniş perspektifte konuşulacak.
14 Eylül Perşembe
16:00 – 17:00
Monika Bielskyte (Kreatif Stratejist ve AFE Kurucu Ortağı)
Bloomberg HT’de Sanat Ve Koleksiyonerlik: Bir Sanatsal Hafiza Yaratimi: Sanat Koleksiyonu; Modern çağların hikaye anlatıcısı sanat; ehil ellerde dünün ve yarının tarihini kayda geçiriyor. Geçmişten bugüne insanın kendini ifade etme biçimi olan, mimariden edebiyata çok geniş alanlarda hayat bulan sanat nedir, nasıl biriktirilir ve sanatı görmek için nasıl bakmak gerekir sorularına CI Dialogues’da cevap aranıyor.
14 Eylül Perşembe
17:30 – 18:30
Nick Hackworth (Direktör, Modernforms)
Nicholas Campbell (Yönetici Direktör, Narcissusarts)
Kate Bryan (Koleksiyonlar Head of Collections, Soho House Worldwide)
Moderatör: Arzu Maliki (Bloomberg HT)
15 Eylül CumaSanat Ve Tat: Bileşik Tat Alma Sanatı; İnsanoğlu gerçek tadın peşinden binlerce yıl dolaştı. Bulduğu ilk tadı hasat ederek başlayan yemekle serüveni ise; bugünün hareketli şehirlerini, hareketli füzyon mutfaklarını ve toprağın verdiğini sanat eserlerine çeviren şefleri yarattı. İkinci günün ilk panelinde bu gelişen mutfak kültürü, insanoğlunun varoluşundan bu yana aradığı lezzetleri konuşulacak.
14:00 – 15:00
Rainer Becker (Kurucu, Roka, Zuma, Oblix)
Sanat Ve Mimarlık: Boşlukta / Mekanda Hareket; Boşluk kavramı, özellikle son yıllarda sanatın birçok alanında kendine yer etmiş bir konu. Mimarlık açısından boşluklar ve karşıtı olan doluluklar kenti ve mimari mekanları biçimlendiren öğelerdir. Bu panelde, dördüncü boyut olan zamanın algılarımızı değiştirmesinden sonra, mimari boşluğun, mekanın ve değişiminin geldiği nokta; yani aldığı hareket tartışılacak. Ayrıca insan hareketinin yeni milenyumda artistik yaratının parçası oluşu, tasarım ve mimarinin geçtiği tüm dönemlere ışık tutarak şehir, bahçe ve toplum üzerinde detaylarıyla masaya yatırılacak.
15 Eylül Cuma
15:30 – 16:30
Anabela Macieira (Kurucu ve CEO, Core Architects)
Moderator: Murat Tabanlioglu (Partner, Tabanlıoğlu Mimarlık)
- Collectors’ Stories Kitabı: CI, 12. yaşını CI Yayınları’nın ilk kitabı olan “Collectors’ Stories” ile kutluyor. Türkiye’nin önde gelen 60 çağdaş sanat koleksiyonundan 120 eseri CIsırasında ilk kez bir araya getiren Collectors’ Stories projesi kapsamında Türkiye’nin önde gelen koleksiyonerlerinin kendi koleksiyonlarından seçtiği eserler geçen yıl fuar alanında 1.500 m2’yi aşan bir alanda sergilenmiş ve büyük ilgi görmüştü. Collectors’ Stories sergisinin başarısı ile beraber 2017 yılında Collectors’ Stories Kitabı, Barbaros Reserve Bodrum Projesi’nin desteğiyle hayata geçecek. Kitabın ön lansmanı Barbaros Reserve Bodrum’da düzenlenen bir yaz etkinliği ile kutlandı. Kitabın lansmanı ise Contemporary Istanbul’un 12. Edisyonu sırasında yapılacak. Eser seçiminin bizzat koleksiyonerler tarafından gerçekleştirildiği serginin kitabı, genç koleksiyoner adaylarının yanı sıra sanatseverlere de yol gösterecek. Türkiye’de koleksiyonerlerin kişisel estetik anlayışlarını sunmalarına olanak sağlayan ve sanat koleksiyonerliğinin geçirdiği dönemsel değişimleri ve bugününü de sunan Collectors’ Stories kitabının dağıtımı uluslararası öncü sanat kurum ve kuruluşlarına yapılacak. Collectors’ Stories kitabı ile koleksiyonların ve eserlerin güncellikleri etrafında yeniden düşünürken geleceğin küratörleri ve sanat profesyonelleri için de benzersiz bir fırsat sunacak. Serginin kitabında yer alan koleksiyoner ve koleksiyonlar arasında Leyla Alaton, Ahmet Aral, Mine ve Cem Bahadır, Mehmet Ali Bakanay, Berrak ve Nezih Barut, Rezzan Benardete, Hanzade ve Osman Boyner, Dr. Şükrü Bozluolçay, Banu Vargı Tümay – Büyük Efes Sanat Koleksiyonu, Büyükkuşoğlu Aile Koleksiyonu, Haro Cümbüşyan, Banu ve Hakan Çarmıklı, Demet ve Cengiz Çetindoğan, Suzan Sabancı Dinçer, Ayşe ve Saruhan Doğan, Gülin ve Emre Dökmeci, Elif Dürüst, Oya ve Bülent Eczacıbaşı, Tansa Mermerci Ekşioğlu, Sevda ve Can Elgiz, Nesrin Esirtgen, Özlem ve Naim Gençoğlu, Zeynep ve Fırat Gönenç, Emine ve Selim Gülçelik, Asuman ve Hüsnü Güreli, Cem Hakko, Can Has, Emin Hitay, Hüma Kabakçı, Ayşegül ve Doğan Karadeniz, Hatice ve Ferit Meriçten, Ari Meşulam, Naim Nihmet, Fazlı Özcan, Önder Öztarhan, Murat Özyeğin, Ayşegül ve Ömer Özyürek, Leyla Pekin, Arzu ve Ömer Sabancı, Sevil Sabancı, Vuslat Sabancı, Melis ve Hakan Salargil, Ali Selçuk, Erol Tabanca, Türkan ve Ziya Tacir, Lucette ve Mustafa Taviloğlu, Agah Uğur, Ayşe Umur, Freda ve İzak Uziyel, Murat Ülker, Şebnem ve Mahmut Ünlü, Erdinç Varlıbaş, Ergin Varlıbaş, Selim Varol, Tony Ventura, Şirin ve Neşet Yalçın, Arzuhan ve Mehmet Ali Yalçındağ, Zafer Yıldırım ve Cem Yılmaz bulunuyor.
- Plugin Yeni Medya Bölümü: Bilim ve teknolojinin kesişim noktasında yer alan güncel sanat eserlerini sergilemeye adanmış Plugin, beşinci senesinde yeni medya sanatının dikkat çeken eserlerine ev sahipliği yapacak. Ceren ve Irmak Arkman’ın üçüncü kez küratörlüğünü üstlendiği Plugin, Siemens Ev Aletleri sponsorluğunda “Natura Nova” başlıklı özel bir sergi ile karşımıza çıkacak. Natura Nova yeni medya sanatının bugünün ve geleceğin dünyasına dair sorularını ve cevaplarını ortaya koymayı hedefliyor. Sergi yeni ve değişen dünyamız ile bu dünyadaki yeni deneyimlerimizi en iyi şekilde yakalamayı hedefleyen yeni medya sanatı arasındaki diyaloğa bir bakış sunmaya çalışacak. Seçkinin tüm işleri doğa temsilinin tam olarak nasıl bir şey olması gerektiği sorusuna sanatçısının yeni ve kendine has cevabını ortaya koyacak. Serginin sanatçıları arasında ise; Felix Luque, Memo Akten, Onformative, Ryoichi Kurokawa, Semiconductor, Joanie Lemercier, Lia, Field, Sougwen Chung, İdil İlkin, Novi_Sad bulunuyor.
- Akbank Sanat Sergisi: Fuarın Ana Sponsoru Akbank Sanat bu sene yeni medya sanatçısı Ozan Türkkan’ı ağırlayacak. Bilim ve sanat arasındaki bağları keşfetmeyi seven sanatçı, doğanın algoritması, evrenin dinamik fraktal yapısı, çok boyutluluk, düzen ve düzensizlik, gibi konular temelinde, güncel bilgisayar araçları ve farklı yazılım dillerini kullanarak daha çok Fraktal Geometri odaklı hareketli ve hareketsiz imajlar üretmekte, interaktif enstalasyonlar geliştirmektedir.
- Winds of İstanbul: Kurulduğu günden bu yana tıpkı sanat gibi zamandan bağımsız, yenilikçi ve öncü projeler hayata geçiren etkinliğin Ortak Sponsoru Ferko, CI çerçevesinde medya sanatçısı, yönetmen ve araştırmacı Refik Anadol’u sanatseverlerle buluşturacak. Sanatçının Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan ve tamamen Ferko Signature için özel olarak tasarlanan data painting eseri; “Winds of İstanbul” İstanbul’un merkezinde hayata geçirilen Ferko Signature’da sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Refik Anadol, “Winds of İstanbul” eserinde İstanbul’daki rüzgar bilgilerini yaklaşık 3×6 metrelik dijital bir tabloya sürekli değişen, interaktif resimler olarak yansıttı.
- Sponsorlar: Akbank, ekonomik büyümeyi desteklemenin yanı sıra, toplumun kültür ve sanat alanında da gelişimini öncelikli sorumlulukları olarak sahipleniyor. Sürdürülebilir kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiye’nin sosyal ve ekonomik gelişimine önemli katkı sağlıyor. Bu bağlamda, özgür ve özgün fikirlerin her alandaki gelişime ilham vereceğine inanan Akbank, Türkiye’nin en kapsamlı uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul’a 2007 yılından bu yana desteğini sürdürüyor.Ülker Çocuk Sanat Atölyesi: Çocukların çok yönlü gelişimine katkı sağlayan araçlardan birinin de sanat olduğuna inanan Yıldız Holding, Ülker Çocuk Sanat Atölyesi’ni CI’da bu yıl da hayata geçirecek. Çocukların hayal güçlerinin ve estetik duygularının gelişimini destekleyecek çalışmaların uygulanacağı atölyede, çocuklar uzman eğitmenlerle birlikte yeteneklerini keşfetme fırsatı bulacak. 2011 yılından beri farklı etkinliklerin içinde yer alan atölye, çocukların Burhan Doğançay, Hüsamettin Koçan gibi tanınmış sanatçılarla da bir araya gelmesine olanak sağladı.
- BMW Art Car: Borusan Otomotiv, Türkiye Distribütörü olduğu BMW markası ile 2017 yılında ilk kez CI’ın Co-Sponsorluğunu üstleniyor. CI’ın 12. yaşını kutladığı bu sene Borusan Otomotiv’in Türkiye Distribütörü olduğu BMW, Güney Afrikalı sanatçı Ester Mahlangu’nun eseri olan 12. BMW Art Car’ı fuarda sergileyecek. BMW Art Car, yani Sanat Otomobili Projesi, ilk kez 1975 yılında Fransız yarış pilotu ve koleksiyoner Hervé Poulain’in, bir sanatçıyı davet ederek otomobil kaportasını bir kanvas olarak kullanmasını istediğinde yaratıldı. BMWparçaları üzerine yapılan desenler, Afrika geleneği ile BMW ruhunu buluşturuyor.
25 yılı aşkın süredir modern tasarım anlayışı ve kaliteli üretim misyonu ile yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiği projeleriyle gayrimenkul sektörüne değer katan Ferko, 2015 yılından bu yana Contemporary Istanbul’u ortak sponsor olarak desteklemeye devam ediyor. Projelerini sanatla kesiştirmeye özen gösteren Ferko, bu özenini eşsiz mimarisi ile dikkat çeken dünyaca ünlü mimar Lord Norman Foster imzalı projesi Ferko Signature’da da gösteriyor. İstanbul’un en değerli bölgesi Levent’te konumlanan Ferko Signature, Ferko koleksiyonundaki değerli eserlerin yer alacağı bir sanat galerisine ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, özellikle genç sanatçıların eserlerini sergileyebilecekleri bir alan da yaratıyor. Çağdaş sanata dair pek çok etkinliğe destek veren ve aynı zamanda Collectors’ Stories katılımcılarından Ferko, Türkiye’nin önde gelen koleksiyonerleri arasında yer alıyor.
Klasik ve çağdaş sanat alanında pek çok projeye destek olan Yıldız Holding bu yıl da etkinliğin ortak sponsoru oldu. Mutluluğun yolunun sanattan da geçtiğine inanan Yıldız Holding sanata olan desteğini devam ettiriyor.
CI, 12. edisyonunda yeni çözüm ortağı olarak Asya International Movers ile de işbirliği yapıyor.
Contemporary Istanbul ile ilgili gelişmeleri ve etkinlik takvimini www.contemporaryistanbul.com sosyal medyada @contemporaryistanbul (IG: 75,5k) hesabından; #Ci17 ve #CiCalendar17 etiketleri üzerinden takip edebilirsiniz.
Contemporary İstanbul / DETAY
Fuara katılacak sanatçılardan ressam Seval Özcan, tuval üzerinde farklı dokular ve katmanlarla soyut kompozisyonlar oluşturarak, tablolarında dünyanın ve insanlığın sessiz çığlığına tanıklık ediyor. Kimi zaman eserlerinde hayatımızdaki geçişlere, kimi zamanda toplumsal problemlere vurgu yapmayı hedefleyen sanatçı, eserlerindeki siyah beyaz ton geçişleriyle karanlığın içindeki aydınlığa, aydınlığın içindeki karanlığa dikkat çekmek istiyor. Çalışmalarında uzay, gezegenler, dünyamız, insanlık, boşluk, ritim, devinim, derinlik, boyut gibi temaları işleyen Özcan, Haziran 1983 yılında İstanbul’da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun oldu. Ardından Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamladı. Sanatçı, çalışmalarını ve yaşamını İstanbul’da sürdürmektedir. Gama Art Gallery’nin bu yıl, fuar alanındaki B1-142 numaralı standında farklı bir kurgu yaratan çalışmalar içinde Seval Özcan’ın tablolarını görebilirsiniz.
Sanatçının Contemporary’ye katılacağı eserlerle kısa bilgi:
“Dünyanın Gözyaşları” adlı tablonun detayları:
Güçlü olanın zayıf olanı yok etmesi doğanın kanunu. Ama ya düşünebilen varlık insan. Üzerinde kaygısızca yaşadığımız dünyamızı hızla tüketiyoruz. Deliyoruz, parçalıyoruz, yakıyoruz ve yıkıyoruz. Kendi yaşam alanımızı, yani kâinattaki biricik evimizi her gün biraz daha yaşanmaz hale getiriyoruz. Aslında hızla sonumuzu hazırlıyoruz. Doğa zaman zaman intikamını alsa da insanlık bundan ders çıkarmıyor. Bütün insanlık, gücü elinde bulunduran küçük grupların tehdidi altında. Bu sebepten milyonlarca masum insan ve özellikle çocuklar gözyaşı döküyor. Dünya insanın geliştirdiği teknolojilerden, keşfedildiği için adeta korkuyor. Ve bu duygusal yoğunlukla çalışan ressam; dokulu ve katmanlı tablolarında dünyanın ve insanlığın sessiz çığlığına tanıklık ediyor. “Dünyanın gözyaşları” adlı tablo insanlık için dökülen gözyaşlarıdır. Siyah beyaz ton geçişleriyle; karanlığın içindeki aydınlığa, aydınlığın içindeki karanlığa dikkat çeken ressam, en üst renk frekansını taşıyan mor ile dünyanın ruhunu sembolize ediyor. Önde yer alan küçük dairesel form yaşayan her bir bireyi, arkada yer alan büyük dairesel form ise Dünyayı yansıtıyor. Sanatçı, her bir bireyin; hayatındaki acılarının veya mutluluklarının projeksiyonuyla Dünya dediğimiz yüce varlığı nasıl doğrudan etkilendiğini gözler önüne sermek istiyor. Adaletsizlik, eşitsizlik, acımasızlık, çaresizlik gibi evrensel sorunları tuvalinde her yönüyle ele alan sanatçı, eserinde ilahi dengenin yeniden sağlanacağına vurgu yapıyor. Dünyanın yüzünün gülmesi sadece üzerinde yaşayan insanların mutluluğuna bağlı…
“Şiddet” : Sanatçı, bu eserinde üzerinde kaygısızca yaşadığımız dünyamızı saran şiddet fırtınası ile ilgili korkulara dikkat çekmek istiyor. İyi ile kötünün, güzel ile çirkinin kıyasıya rekabeti tasvir ediliyor.
“Merhamet” : Negatif enerjinin güç kaybettiği, pozitife ait olanın daha güçlendiği yarınlara olan özlemin betimlendiği eserde bağışlayan, affeden iyilik, kötülüklere üstün geliyor.
“Sukunet” : Bedenindeki ikiliklerin bir olduğu dünya, yeniden dengeyi ve sükuneti yakalıyor. Sanatçı barışın ve huzurun galip geldiği, iyilerin her zaman kazandığına dikkat çekmek istiyor.
CI 2017 Katılımcı Galeriler:
- 44A, Istanbul
- 55Bellechasse, Paris & Miami
- Ab Anbar, Tahran
- Ab Gallery, Seul
- Acaf, Şangay
- Alan Istanbul, İstanbul
- Andakulova, Dubai
- Anna Laudel Gallery, İstanbul
- Archeus Post-modern, Londra
- Aria Art Gallery, Floransa
- Art On Istanbul, İstanbul
- Bernheimer Contemporary, Berlin
- Bozlu Art Project, İstanbul
- A.M, İstanbul
- C24, New York
- Cep Gallery, İstanbul
- Dastan’s Basement, Tahran
- Dix 9, Paris
- Dirimart, İstanbul
- Eastwards Prospectus, Bükreş
- Flowers Gallery, Londra
- Gaia Gallery, İstanbul
- Galeri Miz, İstanbul
- Galeri Nev, İstanbul
- Galeria Continua, San Gimignano & Beijing
- Galerist, İstanbul
- Galeri̇ 77, İstanbul
- Galeri Baraz, İstanbul
- Galeri Binyil, İstanbul
- Galeri Siyah Beyaz, Ankara
- Gallery 1957, Akra
- Gama Gallery, İstanbul
- Gazelli Art House, Londra & Bakü
- Heavenlymade, İzmir
- Inda Gallery, Budapeşte
- Isabel Croxatto, Santiago
- JoanGaspar, Barselona
- Karavil Contemporary, Londra
- Krank Art Gallery, İstanbul
- Kristen Hjellegjerde, Londra
- Leila Heller, New York & Dubai
- Licht Feld, Basel
- Liquid Art System, Capri & İstanbul
- Magic Beans, Berlin
- Mark Hachem, Paris & Beyrut
- Marlborough, New York
- Maximilian William, Londra
- Merkur, İstanbul
- Mixer Gallery, İstanbul
- N2 Gallery, Barselona
- Nicodim Gallery, Bükreş & Los Angeles
- NK Gallery, Anvers
- Olcay Art, İstanbul
- Öktem & Aykut, İstanbul
- Parasite Gallery, Tel Aviv
- Pg Art Gallery, İstanbul
- Pi Artworks, İstanbul & Londra
- Pilevneli Gallery, İstanbul
- Piramid Sanat, İstanbul
- Plan B, Cluj, Berlin
- Project Artbeat, Ti̇blis
- Red Art Galeri, İstanbul
- Sanatorium, İstanbul
- Shirin Gallery, Tahran & New York
- Smac Gallery, Cape Town
- Sophia Contemporary, Londra
- Triangle Gallery, Tel Aviv
- Victor Lope, Barselona
- Victoria Miro, Londra
- Vigo Gallery, Londra
- Villa Del Arte, Barcelona
- X-ist, İstanbul
- Zilberman Gallery, İstanbul & Berlin
Katılan sanatçılar ve Galerileri;
- Ahmet Güneştekin, Marlborough
- Ai Weiwei, Galleria Continua
- Ali Elmacı, Galeri Siyah Beyaz
- Ali Kazma, Galeri Nev
- André Masson, Galeria Joan Gaspar
- Anish Kapoor, Galleria Continua
- Banksy, Archeus Post Modern
- Bridget Riley, Archeus Post Modern
- Burçak Bingöl, Galeri Zilberman
- Burhan Doğançay, Galeri Baraz
- Canan Tolon, Galeri Nev
- Doug Aitken, Victoria Miro
- Ed Ruscha, Archeus Post Modern
- Elmgreen&Dragset, Victoria Miro
- Erdal İnci, Art On
- Erol Eskici, Sanatorium
- Fahrel Nissa Zeid, Dirimart
- Fernando Botero, Marlborough
- Frances Goodman, SMAC Gallery
- Grayson Perry, Victoria Miro
- Haluk Akakçe, Dirimart
- Hans Op de Beeck, Galleria Continua
- Joan Miro, Galeria Joan Gaspar
- Lucian Freud, Archeus Post Modern
- Michelangelo Pistoletto, Galleria Continua
- Osman Dinç, Pi Artworks
- Pablo Picasso, Galeria Joan Gaspar
- Pierre Soulages, Archeus Post Modern
- Sahand Hesamiyan, Dastan’s Basement
- Salvador Dali, Galeria Joan Gaspar
- Sarkis, Dirimart
- Yayoi Kusama, Victoria Miro
- Yeşim Akdeniz, Pi Artworks