NARDIS JAZZ CLUB MART KONSERLERİ
2 Mart / Mar. 2015 P.tesi (21:30-00:30)
- Nardis Genç Caz Vokal Yarışması – 2015
House Band: Uraz Kıvaner (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).
Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’nın amacı, Türkiye’de amatör veya profesyonel olarak müzikle uğraşan genç vokalistlerin seslerini yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da duyurmalarına destek olmaktır. Ülkemizin renkli kimliğini sanatçılarıyla festivallerde yansıttığı gibi, genç yetenekler aracılığıyla yarışmalarda sergilemesine önem veriyoruz. Tüm sanat dallarında olduğu gibi müzikte de gerçek anlamda bir yarışmanın olmadığına inanıyoruz. Yarışmalarda derece alanlar bu işi en iyi yapanlar olmadığı gibi, diğerleri de kötü olarak nitelendirilemez. Ancak bazı durumlarda bir kişinin diğerlerini de temsil etmek üzere seçilmesi gerekir. Bu heyecanlı gecede sizleri de aramızda görmek isteriz.
Giriş: 40 TL
3 Mart / Mar. 2015 Salı (21:30-00:30)
Mikado
İlay Bal (vo), İsmail Cem Taşkın (g), Ahmet Demirkol (b), Ege Cengiz (tp), Eren Dönmez (sample), Emre Uyar (d).
Edebiyatın müzikle olan alışverişinden esinlenilerek 2011 yılında davulcu Emre Uyar tarafından kurulan Mikado’da vokalde İlay Bal, gitarda İsmail Cem Taşkın, bas gitarda Ahmet Demirkol, trompette Ege Cengiz ve elektroniklerde Eren Dönmez yer alıyor. Mikado avangard yaklaşımlarla caz öğelerini bir diyalog içerisinde müziğine yansıtıyor. Sonbahar aylarında yayımlanacak ilk albümleri “If you pull”u da benzer bir yaklaşımla oluşturan topluluk 2014 Nardis Genç Caz Yarışması’nın finalistlerindendi.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
4 Mart / Mar. 2015 Çarşamba (21:30-00:30)
Önder Focan & Kağan Yıldız & Ferit Odman Trio
Önder Focan (g), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).
Gitarist Önder Focan ve uzun yıllardır pek çok konserde birlikte çaldıkları bascı Kağan Yıldız ve davulcu Ferit Odman ile bu gece swing ve doğaçlamanın bol olduğu iyi bir gece vaadediyorlar.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
5 Mart / Mar. 2015 Perşembe (21:30-00:30)
Şenay Lambaoğlu Band
Şenay Lambaoğlu (vo), Şenova Ülker (tp), Baki Duyarlar (p), Caner Üstündağ (b), Berkan Tilavel (d).
Uzun yıllardır ülkemizin en önemli caz müzisyenleriyle gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında performanslar veren, katıldığı festivaller ile de yeni dönem caz vokallerinin en önemli temsilcilerinden biri olarak gösterilen Şenay Lambaoğlu, söz ve müzikleri kendisine ait Türkçe sözlü caz albümü ‘İçimde aşk var’ ve ‘Zarf Tümleci’ ile büyük beğeni toplayarak geniş bir hayran kitlesine ulaştı. Albümlerindeki şarkılarda herhangi bir tarz gözetmeksizin yola çıkan sanatçı yıllar içerisinde geliştirdiği müzikal duruşunu caz müziğiyle buluşturuyor. Şenay Lambaoğlu’nun şarkılarında kalbi ve aklı arasında gidip gelen içsesini, çelişkilerini, korkularını ve umutlarını kimi zaman naif kimi zamansa var gücüyle haykıran bir kadın sesini duyabilirsiniz. Her iki albüm şarkılarının yanısıra geceye sevdiği caz standartlarından oluşan bir repertuar ile de sahne alacak.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
6 Mart / Mar. 2015 Cuma (22:30-01:30)
Janusz Szprot “Young at Heart”
Janusz Szprot (p), Yahya Dai (ts), Önder Focan (g), Kamil Erdem (b), Ferit Odman (d).
Janusz Szprot, piyanist, besteci, aranjör, eğitimci ve müzikolog olarak zengin bir müzik geçmişine sahip. Profesyonel müzik yaşamına başladığı 1971 yılından bu yana Polonyalı ve yabancı pek çok ünlü caz sanatçısı ile çalışan Szprot, 1983 yılında, yetenekli Polonyalı ve Türk caz sanatçılarını biraraya getirerek kurduğu ‘Polonya-Türk Caz Topluluğu’ adını verdiği grupla Ankara’da ve 21′inci Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nde konserler verdi. Piyanist olarak, cazın her tarzına hakim olan Janusz Szprot’un bu alandaki esnekliği ve çeşitliliği, 15’den fazla albüm içeren diskografisinde de açıkça görülüyor. Szprot, daha önceleri Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ve Erzurum Üniversitesinde görev yapan sanatçı Ankara’ya geri döndü. Bu gece sanatçı ve grubu sevilen caz repertuarından örnekler sunacaklar.
Giriş: 40 TL
7 Mart / Mar. 2015 C.tesi (22:30-01:30)
İpek Dinç Yüce Band
İpek Dinç Yüce (vo), Şenova Ülker (tp), Kürşad Deniz (p), Ozan Musluoğlu (b), Derin Bayhan (d).
İÜ Kimya Mühendisliği bölümü mezunu İpek Dinç Yüce, 2005 yılında İlham Gencer ile tanışarak müzik yaşamına adım attı. 2006’da Nardis Genç Caz Vokal Yarışmasında finale kaldı, İstanbul Caz Festivali Genç Caz Yarışmasını kazandı. Festival kapsamında konser verdi. 2009 Nardis Genç Caz Vokal Yarışmasında gösterdiği başarı ile gittiği Estonya Nomme Jazz Festivalindeki yarışmada 3. oldu. Pek çok festivalde şarkı söyledi, Litvanya “Young Jazz Voices” etkinliğine katıldı. Bu gece sevilen caz standartlarının yanı sıra latin ve funk parçalara da yer verecek.
Giriş: 40 TL
9 Mart / Mar. 2015 P.tesi (21:30-00:30)
Şallıel Bros.
Batu Şallıel (ts), Anıl Şallıel (as), Koray Üsgülen (p, keyb), Caner Üstündağ (b), Alpdoğan Türeci (d).
Caz ve popüler müzik sahnesinin genç nefesleri Şallıel Brothers yine iş başında. Funk, caz ve soul klasiklerini kendilerine has aranjmanlarla yorumlayan What da Funk Project’in de kurucusu olan saksofoncu kardeşler Anıl ve Batu Şallıel Brecker Brothers, Michel Camilo, Jaco Pastorious, Mike Stern Band, Dave Weckl Band gibi müzisyen ve grupların klasiklerine kendi renklerini katacaklar.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
10 Mart / Mar. 2015 Salı (21:30-00:30)
Olgun Açar Quartet
Tamer Temel (s), Jef Giansily (p), Matt Hall (b), Olgun Açar (d).
Olgun Açar 1986’da İzmir doğumlu. 14 yaşında davul çalmaya başladı. Siena Jazz Masterclass, Berklee College Of Music, Mel Brown Jazz Camp, New York Jazz Academy gibi okullardan burslar kazanarak müziğini geliştirdi. Bu gece seslendirecekleri proje caz, funk, hip hop etkilerinin yanı sıra doğadaki tüm canlılardan, güzel olan herşeyden etkilenir. Olgun Açar’ın besteleri ve cover şarkılardan oluşur.
Giriş 35.-TL, Öğrenci: 20 TL
11 Mart / Mar. 2015 Çarşamba (21:30-00:30)
Yavuz Akyazıcı Trio
Yavuz Akyazıcı (g), Volkan Hürsever (b), Turgut Alp Bekoğlu (d).
1996 yılında New York’taki, New School Jazz Academy’nin Jazz Performance bölümünden mezun oldu. Amerika’da geçirdiği 17 sene boyunca 55 Bar, Birdland, Bottom Line, Village Vanguard, Knitting Factory, Auggie’s gibi dünyaca ünlü caz kulüplerinde konserler verdi. 2007 yılında Türkiye’de çıkan ilk albümü “Gamzelim” Sound on Sound dergisinin albüm kritiklerince “virtüözce çalınmış ve kaydedilmiş” olarak tanımlandı. 2011 Haziran ayında Yavuz Akyazıcı Project grubuyla “Turkish Standards Vol.1″i , 2012 yılbaşında ise çoğunluğu kendi bestelerinden oluşan “Bridge” albümüyle “Sway” ve “House of the Rising Sun” gibi iki popüler şarkıyı yorumladı. 2014’ün son günlerinde ise Turkish Standards Vol.2’yi piyasaya çıkardı.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
12 Mart / Mar. 2015 Perşembe (21:30-00:30)
Flapperswing
Nevin Hetmanek (vo), Siney Yılmaz (s), Tomas Hetmanek (g), Erhan Erbelger (g), Volkan Topakoğlu (b).
Flapper Swing, Django Reinhardt ve Stephane Grappelli’nin izinden giden akustik bir caz manouche grubudur. Ritm gitar, solo gitar, kontrabas, soprano saksofon ve vokalden oluşan Flapper Swing, quintet ve trio formunda sahne alır. Repertuarlarında Django Reinhardt besteleri ve 1920-30’ların caz standartlarına yer veren grup dinleyicilerine o dönemin eşsiz atmosferini yaşatır.
Giriş 35.-TL, Öğrenci: 20 TL
13 Mart / Mar. 2015 Cuma (22:30-01:30)
Luis Ernesto Gomez y LA DESCARGA Band
Luis Ernesto Gomez (vo, tumba), Gülseren Gomez (vo, perc), Deniz Biber (vo), Semih Sural (tp), Alper Elmacı (keyb), Alper Kılıç (b), Riccardo Marenghi (d).
Dünya müziklerinin Latin yorumları, kendi besteleri, sımsıcak ritimler, görselliğin büyüsü, işitselliğin doruğa ulaşması… Müziğin ki Latin Amerika’dan Afrika’ya, Afrika’dan Avrupa’ya ve bize evrenselliğin birleştirdiği bir şanson’dan fado’ya, cumbia’dan salsa’ya, afrocuban’dan latin caza, böylesi hayat bulup şahlanıp içinize aktığı, seyircininse tüm bu ayinin bir parçası olarak inanılmazı yaşayıp en çekingenin dahi kıpır kıpır eşlikte bulunduğu şölen. İzlemek mi, dinlemek mi, yetersiz, yaşanır…LA DESCARGA kim veya kimler; Luis Ernesto Gomez, Paris’te yıllarca Arturo Sandoval, Danny Brillant, Yuri Buenaventura gibi ünlü Latin sanatçılarıyla çalmış 28 senedir sahnede olan uluslararası tumba ustası. Gülseren Yıldırım Gomez ise 2005 yılında Eurovision’a katılmış, 400 milyon kişi tarafından dinlenmiş, konservatuarı Paris’te bitirmiş, 20 senedir, çok dilde şarkı söyleyen, özel bir ses sanatçısı, perküsyoncu ve danscı. Gülseren ve Luis’in bugüne kadar Türkiye, Fransa ve Avrupa’da yayınlanmış 11 adet CD çalışması bulunuyor. Bestelerini de içeren bu albümler, dünya müziklerinin eski ve yeni yorumlarının yanı sıra kendilerine özgü tarzı yansıtıyor.
Giriş: 40 TL
14 Mart / Mar. 2015 Ctesi (22:30-01:30)
Selen Beytekin Project
Selen Beytekin (vo), Şenova Ülker (tp), Engin Recepoğulları (ts), Ercüment Orkut (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).
1987 doğumlu Selen Beytekin, 8 yaşında klasik piyano eğitimi almaya başladı. Piyanist Ergican Saydam ile çalıştı. 2008 yılında İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında müziğe olan ilgisi ile amatör olarak piyano çalıp, şarkı söylerken İlham Gencer ile tesadüfen bir tango gecesinde tanıştıktan sonra, 2007 yılında ilk kez Q Jazz Bar’da kendi programını yapmaya başladı. Daha sonra Aşkın Arsunan & The Blue Print Project ile çalışmaya başlayan Selen Beytekin; Volkan Öktem, Şenova Ülker, Eylem Pelit, İmer Demirer, Ricci Benson, Tony Jones, Aycan Teztel gibi birçok müzisyen ile çalıştı. Şimdi ise İTÜ’de Mimarlık Master’ı yaparken aynı zamanda müzik çalışmalarına devam etmekte. Bu gece sevilen caz standartları ile sizlere keyifli bir gece geçirtecek.
Giriş: 40TL
16 Mart / Mar. 2015 P.tesi (21:30-00:30)
Yinon Muallem – Funky Dervish & Rast Ensemble
Cenk Erdoğan (g), Sinan Cem Eroğlu (kaval), Hakan Gürbüz (b), Selim Koytak (ud), Yinon Muallem (perc, vo), Konuk; Adile Yadrigi (vo).
Vurmalı çalgılar ustası ve besteci Yinon Muallem, son albümü “Nefes” ve önceki albümlerinden parçalara yervereceği konserinde, Türk ve Yahudi müziklerinin yanısıra dünya müziklerinden örnekler sunacak.
Yinon Muallem, besteciliği ve perküsyon çalışından gelen zengin deneyimlerini müziğinde ustaca birleştirmektedir. Farklı müzik türlerinin ritim ve melodilerini bir arada ustaca sentezlediği müziği; Geleneksel Türk, Sufi, çingene, Klezmer, Balkan ve Hint müziklerinin etkilerini taşır. Yinon Muallem, 1968 yılında İsrail’de doğmustur. Ailesi Irak kökenlidir. Müzikal kariyerine Latin perküsyon enstrümanlarını çalarak başlamıştır. Zaman içerisinde ilgisi Orta Doğu müziğine yönelmiş, bir anlamda ailesinin Irak’a uzanan köklerinden ilham almıştır. Darbuka, def, bendir, İran zarbı gibi Orta Doğu ve Türk perküsyon enstrümanları ile kanjira ve gatham gibi Güney Hindistan enstrümanlarında kendine özgü bir stil geliştirmiş ve bu stili müziğine yansıtmıştır. Yinon, Israilli perküsyon ustası Zohar Fresco, İranlı perküsyon ustaları Djamechid Chemirani ve Pejman Hadadi ile Güney Hindistanlı perküsyon ustaları Ganesh Kumar ve Subash Chandran’dan ilham almıştır.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
17 Mart / Mar. 2015 Salı (21:30-00:30)
Ceyda Özbaşarel Band
Ceyda Özbaşarel Gülşen (vo), Duru Tuna (as), Serhan Erkol (ts), Adem Gülşen (p), Baran Say (b), Erdem Göymen (d)
KOÜ Müzik Toplulukları Piyano Bölümü mezunu olan Ceyda Özbaşarel, 2005 yılında Sibel Köse-Randy Esen caz vokal workshop’a katılarak caz eğitimine başladı. 2005 – 2011 yılları arasında Donovan Mixon ve Randy Esen ile caz vokal, sound ve emprovizasyon üzerine çalışmalar yaptı. Kevin Mahogany ve Sheila Jordan workshoplarına katıldı. Halen Başak Yavuz ile şarkı yazma üzerine çalışmakta. ‘
Pek çok mekanda konserler veren sanatçı, ayrıca Garanti Caz Yeşili bünyesinde 2011 yılında Romeo Juliette’te düzenlenen Caz Ağacı Vol.3 // Nina Simone gecesinde ve 2013 yılında İKSV’de düzenlenen Caz Ağacı Vol.7//Cole Porter gecesinde de yer aldı. 2013 yılından bu yana Başak Yavuz ile birlikte ‘bi’ şarkım var’ projesini yürütmektedir. Grup bu gece bir kaç orijinal bestenin yanısıra caz standartlarını ve bazı pop parçaları modern bakış açısı ile yorumlayacak.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
18 Mart / Mar. 2015 Çarşamba (21:30-00:30)
Jef Giansily Trio
Jef Giansily (p), Matt Hall (b), Ekin Cengizkan (d).
Jean-François “Jef” Giansily (1980) İstanbul’da yaşayan Fransız bir piyanisttir. Paris Bill Evans Akademisinde, Bernard Maury yönetiminde müzik eğitimi aldıktan sonra, 2003 yılında da caz eğitbilimi alanında uzmanlık öğrenimi diploması aldı. Giansily değişik karma grupların başında, Avrupa ve Türkiye’de çok sayıda uluslararası caz festivaline katılmaktadır. Jef Giansily Fransız Kültür Derneğindeki İstanbul Fransız Müzik Okulu’nda piyano ve müzik kuramı dersleri vermektedir.
Giriş 35.-TL, Öğrenci: 20 TL
19 Mart / Mar. 2015 Perşembe (21:30-00:30)
Baki Duyarlar “Stand – Art Trio”
Baki Duyarlar (p), Volkan Topakoğlu (b), Ekin Cengizkan (d).
1967′de nesilden nesle birbirinden öte müzisyen kimliklerine sahip Duyarlar ailesinin bir üyesi olarak İstanbul’da doğan müzisyen, henüz 11 yaşındayken Belediye Konservatuarında profesyonel müzik eğitimine başladı, 9 yıl süren ve bu dönem sonrası 1987 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı kompozisyon bölümüne kabul edilerek, Adnan Saygun, İlhan Usmanbaş ve Cengiz Tanç gibi önemli usta eğitmenlerin öğrencisi oldu. Ancak radikal bir düşünceyle 1988′de eğitimini Hollanda’da sürdürme kararı alan müzisyen, Rotterdam Devlet Konservatuarı caz bölümüne kabul edilerek yurtdışına yerleşti. Kenny Werner, Monty Alexander, Eddie Gomez, Mike Manieri, Bob Brookmeyer gibi önemli müzisyenlerle çalıştı. Henüz 24 yaşında “doçent” ‘ünvanı alarak Amsterdam, Rotterdam ve La Hey müzik okullarında öğretim görevlisi olarak ders vermeye başladı. 1993′de Tillburg Devlet Konservatuarı Caz Piyano bölümünden mezun oldu. Ünlü tenor saksafoncu Stanislav Mitrovic ile kurdukları ”OnQ” adlı grubu ile bir çok caz festivalinde yer aldı. Farklı ülkelerden müzisyenlerin biraraya gelerek oluşturduğu OnQ Band, Avrupa’nın önde gelen caz ve funk gruplarından biri olarak haklı bir üne kavuştu. Bu gece sevilen standartlardan oluşan bir repertuar sunacaklar.
Giriş 35.-TL, Öğrenci: 20 TL
20 Mart / Mar. 2015 Cuma (22:30-01:30)
Evrim Özşuca Band
Evrim Özşuca (vo), Meriç Demirkol (as), Ali Perret (p, düzenlemeler), Apostolos Sideris (b), Can Kozlu (d).
Evrim Ozsuca’nın yakın zamanda çıkacak albümünden caz standartlarının örneklerini seslendireceği gecede, Ali Perret’in düzenlemedeki yaklaşımı ve müzisyenlerin değerli katkıları ile dinleyicileri farklı boyuta taşıyacak.
Giriş: 40 TL
21 Mart / Mar. 2015 Ctesi (22:30-01:30)
Dilek Sert Erdoğan “Moments”
Dilek Sert Erdoğan (vo), Elvan Aracı (p, keyb), Bora Çeliker (g), Ozan Musluoğlu (b), Ekin Cengizkan (d).
Son yılların en güçlü kadın soul vokallerinden Dilek Sert Erdoğan geçtiğimiz yılın sonlarında piyasaya çıkan ve hala çok satan albüm projesi “Moments” ile Nardis’te sahna alıyor.
Tüm söz ve müzikleri Dilek Sert Erdoğan’a, düzenlemeleri ve müzikal direktörlüğü Genco Arı’ya ait olan Moments, Türkiye’de yapılan ilk özgün İngilizce ’soul’ albümü olma özelliğini taşıyor. Geçtiğimiz yıl (2013) dinleyicilerle buluşan albüm ilk konserini İstanbul Caz Festivali’nde vermişti. Bu gece, kısa zaman içinde en çok satılan caz albümleri sıralamasında en üst sıraya yerleşen albümden parçaların yanısıra sanatçının sesinden dinlemeyi çok sevdiğiniz 80′li ve 90’lı yılların unutulmaz kült şarkılarının soul/ jazz uyarlamalarından oluşan renkli bir repertuarla Nardis sahnesinde olacaklar.
Giriş: 40 TL
23 Mart / Mar. 2015 P.tesi (21:30-00:30)
Asena Akan Band
Asena Akan (vo), Şenova Ülker (tp), Duru Tuna (as), Adem Gülşen (p), Önder Focan (g), Baran Say (b), Riccardo Marenghi (d).
İstanbul doğumlu Asena AKAN, müziğe 5 yaşında İstanbul Belediye Konservatuvarında klasik keman eğitimi ile başladı. İstanbul Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Bölümü Lisans ve Yüksek Lisans diplomalarına sahip olan Akan, sesini farklı şekillerde kullanmayı öğrendiği İstanbul Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü’nden 1998 yılında mezun oldu. Caz müziğine olan tutkusu nedeniyle Randy Esen, Donovan Mixon ve Aydın Esen ile caz vokal ve teori çalışmaları yaptı.
2000 yılından günümüze birçok konser veren Akan rock, soul, flamenko, bossanova ve caz dahil birçok stilde deneyim kazandı. Tüm bu deneyim ve birikimler söz yazarı kimliği ile de birleşerek onu beste yapmaya yöneltti. ‘Z Yapım’ Kalan Müzik tarafından, söz ve müzikleri kendisine ait 9 şarkıdan oluşan ilk albümü “İstanbul’un İzleri” yayınlanan Akan, beste ve sahne çalışmalarının yanı sıra vokal eğitmeni olarak da profesyonel müzik hayatını sürdürmektedir.
Asena Akan Band gecede, İstanbul’un İzleri albümünden şarkıların yanında sevilen caz standartlarına da yer verecek.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
24 Mart / Mar. 2015 Salı (21:30-00:30)
Dave Allen Trio
Dave Allen (g), Matt Hall (b), Cem Aksel (d).
Philadelphia doğumlu olan Dave Allen günümüzün en önemli caz gitaristlerinden biridir. 1988 yılında New York’a taşınmış olan sanatçı Dünya’nın en önemli müzik okullarından biri olan Manhattan School of Music’te eğitim görmüş ve bugüne kadar önemli caz müzisyenleriyle çalışmıştır. Bunlardan bazıları; Chris Cheek, Seamus Blake, Mark Turner, Sam Newsome, Donny McCaslin, Mark Shim, John O’Gallagher, Loren Stillman, Tyshawn Sorey, Miguel Zenon, Ravi Coltrane, Ted Poor… “Untold Story” ve “Real and Imagined” isimli iki albümü vardır. Bu albümleri ile caz kritiklerinden birçok övgüler almıştır.
Giriş 35.-TL, Öğrenci: 20 TL
25 Mart / Mar. 2015 Çarşamba (21:30-00:30)
Kamil Erdem Quintet – Paul Chambers Anısına
Engin Recepoğulları (ts), Bulut Gülen (tb), Tümer Uluçınar (g), Kamil Erdem (b), Berkan Tilavel (d).
Kamil Erdem Quintet, Cedar Walton ve JJ Johnson bestelerinden oluşan iki ayrı anma konserinden sonra bu kez de kontrbasçı Paul Chambers repertuarından oluşan bir projeyle Nardis’te. Döneminin en önde gelen ve sayısız albümde eşlikçi olarak yer alan Paul Chambers, kontrbası solist olarak öne çıkaran basçıların da öncülerindendi. Programda Chambers’in orijinal besteleri ve albümlerinde yorumladığı standartlar yer alacak.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
26 Mart / Mar. 2015 Perşembe (21:30-00:30)
Çağıl Kaya Band
Çağıl Kaya (vo), Tamer Temel (ts), Ercüment Orkut (p), Eylül Biçer (g), Matt Hall (b), Cem Aksel (d).
2014 yılında ilk albümü ‘bir parça ay biraz kuş’ A. K. Müzik etiketiyle yayınlandı. Albüm, Çağıl Kaya’nın dünyasını dokuz parçadan oluşan bir hikayeyle anlatıyor. Konserlerinde teatral öğeler ve şaşırtıcı ses doğaçlamalarına yer vererek ve dinleyiciyle sürekli bir iletişim kurarak onları da bu hikayeye dahil ediyor. Repertuvarında kendi müzikleri dışında Duman, Mor ve Ötesi, Sevinç Tevs, Yaşar Kurt gibi farklı türlerde müzisyen ve grupların parçalarına da kendi kendi üslup ve soundunda yorumlayarak yer veriyor.
Giriş 35.-TL, Öğrenci: 20 TL
27 Mart / Mar. 2015 Cuma (22:30-01:30)
Ece Göksu Quartet
Ece Göksu (vo), Can Çankaya (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).
Ece Göksu müzisyen bir ailenin çocuğu ve Ankaralı. Ankara Devlet Opera ve Balesi çocuk korosunda söylemeye başladı. Piyano bölümünde okudu. Hüseyin Sermet ve Ayşegül Sarıca’nın masterclass’larına katıldı. Üniversite yıllarında caza ilgi duydu. 2000 yılında ailesinin İstanbul’a taşınmasıyla Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konsevatuvarına yatay geçiş yaptı ve buradan Prof. Seher Tanrıyar’ın öğrencisi olarak mezun oldu. İstanbul’da pek çok yerde şarkı söylerken ve festivallerde de sahne alırken 2007 yılında Fulbright bursunu kazandı ve William Paterson Üniversitesi’nden de burs alarak NJ’de caz vokal mastırı yapmak üzere ABD’ya gitti. Master tezini Billie Holiday’in kompozisyonları üzerine yazdı ve bu tez kitap olarak UMI-Proquest tarafından basıldı. “Masal” adlı albümü piyasaya çıkan sanatçı sizlere keyifli bir gece geçirtecek.
Giriş: 40 TL
28 Mart / Mar. 2015 Ctesi (22:30-01:30)
Sibel Köse Group
Sibel Köse (vo), Engin Recepoğulları (ts), Kürşad Deniz (p), Kağan Yıldız (b), Cem Aksel (d).
TED Ankara Koleji’nin ardından ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Caz ile ilgili ilk çalışmalarına üniversitede öğrenci olduğu yıllarda başladı. Polonya’da seminerlere katıldı. 1987 yılından bu yana Sibel Köse konserlerde, radyo ve TV programlarında yer almakta, yerel ve uluslararası caz festivallerine katılmaktadır. Polonya’nın Zamosc kentinde düzenlenmiş olan Uluslararası Caz Vokalistleri Yarışması’nda birincilik ödülü aldı. 2008 “Nina Simone Tribute” konserinde Dee Dee Bridgewater, Raul Midon ve Stacey Kent ile aynı sahneyi paylaşan Köse, Polonya’da bir de albüm çıkardı.
Giriş: 40 TL
30 Mart / Mar. 2015 P.tesi (21:30-00:30)
Önder Focan’s – Swing A La Turc
Şenova Ülker (tp), Şenol Filiz (ney), Önder Focan (g), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).
Tüm diğer sanat dalları gibi caz müziği de bir ifade aracıdır. Bu bağlamda öznellik içerdiği caz sadece “standartlar” gibi belirli repertuar içinde düşünülecek bir müzik türü değildir. Repertuar herhangi bir kaynak olabilir; besteler gibi veya başka türden parçaların caz ifade tarzında yorumlanması gibi. Zaten caz standartlarının da orijinal halleri popüler müzik değil midir?
Daha önceki çalışmalarımızda Türk bestelerini caz disiplininde yorumlamıştık. Buradaki ana yaklaşım melodinin yerel olmasına karşın armonizasyon ve form üzerine doğaçlama ile caz disiplinine sadık yorumlar olmuştur. Swing a la Turc projesinde de aynı yaklaşımda bulunmaktayız. Bu projenin farkı, otantik Türk müziği enstrümanı olan “ney”in de yer alması olmuştur. Projede parçaların çoğu Türk Sanat Müziği kökenlidir. Türk Sanat Müziği kaynaklı olmayan parçalar ise “Lal”, “Karlı Kayın Ormanı”, “Sen” gibi her zaman beğendiğimiz, huzur ve derin müzikal keyif aldığımız, yıllardır genel beğeni de bulmuş, ünlü ve güzel eserlerdir”.
Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL
31 Mart / Mar. 2015 Salı (21:30-00:30)
Cem Nasuhoğlu Band
Anıl Şallıel (ts), Koray Üsgülen (keyb), Cem Nasuhoğlu (g), İsmail Soyberk (b), Alpdoğan Türeci (d).
2005 yılında Yolculuk (Journey) adında bir albüm çalışması olan gitarist Cem Nasuhoğlu ve arkadaşları; Still Life (Durağan Hayat) adlı yeni albüm kaydettiler. Bu gece her iki albümden de çalışmaların yer alacağı bir repertuar seslendirecekler.
Giriş 35.-TL, Öğrenci: 20 TL
Kuledibi Sokak No.8 Galata-Istanbul 0212-2446327
Rezervasyonlariniz icin PAZAR haric hergun saat 15.30’dan itibaren kulubu arayabilirsiniz.
Lütfen programda olabilecek değişiklikler için güncellenmiş web sayfamızı ziyaret ediniz.