“Tavuklar Firarda”, “Wallace & Gromit”, “Fare Şehri” gibi her biri dünya çapında büyük başarıya ulaşmış animasyonları yaratan AARDMAN STUDIOS yepyeni bir filmle geri dönüyor. Shaun ve diğer kuzu arkadaşları büyük şehirde dev bir maceraya yelken açıyor. Kuzular, çiftlikteki işlerden sıkılmış ve bir gün tatil yapabilmenin hayalini kurmaktadırlar. Bir gün zekice bir planla hem çiftçi sahiplerini hem de çoban köpeğini atlatıp tatil yaparlar. Fakat uyuyakalan çiftçinin karavanı birtakım aksilikler sonucu şehre kadar gidip gözden kaybolur. Kuzular, köpek dostlarıyla birlikte sahiplerini bulmak için şehre giderler ancak sahiplerini bulmak pek de kolay olmayacak, şehirde onları eğlenceli ve macera dolu bir dünya bekliyor olacaktır…
Yönetmen: Mark Burton, Richard Starzak
Seslendiren: Justin Fletcher, John Sparkes, Omid Djalili
Yapımcı: Julie Lockhart, Paul Kewley
Senaryo: Mark Burton, Richard Starzak
Görüntü Yönetmeni: Charles Copping, Dave Alex Riddett
Müzik: Ilan Eshkeri
Yapım Yılı: 2015
Ülke: İngiltere, Fransa
Süre: 85 dk.
MERAKLISINA NOTLAR
Türkiye’de 17 Nisan’da vizyona girecek olan Kuzular Firarda, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’nda da sinemalarda olacak.
Hem çocuklar hem yetişkinler için klasiğe dönüşmüş animasyon filmler üreten, 4 kez Oscar kazanan AARDMAN STUDIOS’un geçmişteki animasyon filmleri şunlar: Tavuklar Firarda (2000), “Wallace ve Gromit Yaramaz Tavşana Karşı (2005), Fare Şehri (2006).
Shaun the Sheep ile bugüne kadarki en iddialı animasyonlarından birini yaratan Aardman Studios, her yaştan izleyicinin ilgisini çekecek benzersiz bir klasik yaratmayı hedefledi.
Shaun the Sheep, Türkiye dahil dünyanın pek çok ülkesinde yayınlanan ve büyük bir hayran kitlesine sahip bir çizgi dizinin sinema uyarlaması.
Shaun the Sheep resmî Facebook Sayfası’nın 5.294.567 “like”ı bulunuyor.
Kuzular Firarda’nın yapımında 17 kişiden oluşan bir animasyon ekibi görev aldı. Günde 2 saniyelik animasyon üretildi.
Film, uzunluğu 1 dakika ile 5 buçuk dakika arasında değişen 25 sekanstan oluşuyor.
Çekimlerde 58 kamera ve 33 kamera kontrol ünitesi kullanıldı.
Film, 549.777 “kare”den oluşuyor. Bunun karşılığı yaklaşık 5 buçuk trilyon piksel (tam olarak 5.586.174.141.600 piksel).
79.237 adet storyboard çizildi.
Çekimlerden 1.051’inin üzerinde görsel efekt uygulaması yapıldı.
Filmdeki “şehir meydanı” sahnesinde tam 42 kukla yer aldı. Bu sahne, tek bir çekimde en fazla sayıda animasyon karakterin bulunduğu sahneydi.
Shaun the Sheep’in yapımında tek bir animasyon sanatçısı çalışsaydı, filmin hazır hale gelmesi yaklaşık 9 yıl sürecekti (tam olarak 8,93 yıl).