Ağrı için yaptığı sosyal ve kültürel projelere bir yenisini ekleyen İbrahim Çeçen Vakfı’nın organize ettiği “Ağrı Sanatla Buluşuyor” etkinliği 20-30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Etkinlik boyunca kentte sanat rüzgarları eserken Ağrılı öğrenciler resim sanatının usta isimleriyle tanışma ve çalışmalarını izleme fırsatı buldular..
Küratörlüğünü Gültekin Serbest’in yaptığı proje kapsamında Ağrı’ya gelen Abidin Celal Binzet, Bünyamin Balamir, Funda Açıkgöz, Gültekin Serbest, Hayati Misman, Müjgan Ö. Yılmaz, Nermin Alpar, Saadet Gözde ve Zafer Gençaydın Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi tarafından konuk edildiler.
Ağrı resimleri Türkiye’yi gezecek
Vakıf Genel Müdürü Meral Dinçer; “Bugüne kadar Ağrı’nın tanıtılması bağlamında birçok proje gerekleştiren İbrahim Çeçen Vakfı, bu defa da resim sanatının usta isimlerini Ağrı’ya davet ederek hem kenti tanımlarını hem de Ağrılı sanatseverlerle buluşmalarını amaçladı. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin öğrencileriyle birlikte atölye çalışmaları yapan, ayrıca Ağrı’nın tarihi ve turistik değerlerini tuvallerine yansıtan ressamlarımıza teşekkür ediyoruz. Daha sonra bu resimlerin Türkiye’nin çeşitli kentlerinde sergilenmesi ve katalog haline getirilmesi de planlarımız dahilinde bulunuyor” dedi.
Etkinliğin koordinatörü Gültekin Serbest, Resim Sanatının farklı tarz ve üsluplarıyla öne çıkan çok değerli isimlerinden bir ekiple Ağrı’ya geldiklerini, kenti gezerken karşılaştıkları güzellikleri tuvallerine aktarmaktan mutlu olduklarını belirtti. Serbest Ağrı izlenimlerini şöyle özetledi: “Burada gördüğümüz ilgi doğru bir iş yaptığımızı gösterdi, yetenekli ve hevesli genç ressamlarla tanıştık. Ayrıca gerek yöre insanının gerekse öğrencilerin gösterdiği ilgi ve konukseverlikten çok hoşnut kaldık, bize bu olanağı sağlayan Vakıf yöneticilerine ve etkinliğe katılan tüm ressam dostlarımıza teşekkür ederiz.”.
Etkinliğe katılan ressamlardan Hayati Misman’a göre ise Anadolu üniversiteleri beklentilerin üstünde bir performans sergiliyorlar ve gerçekleştirilen etkinlik de bu performansın artırılması yönünde önemli bir katkı sağlayacak.
Artık sıra Müze ve heykelde
Her şeyden önce Ağrı’da büyük ve modern bir üniversite bulmaktan memnun olduğunu, AİÇÜ’nün bir vakıf üniversitesi değil de hayırsever bir işadamı tarafından yapılarak devlete bağışlandığı öğrenmekten de özel bir mutluluk duyduğuna belirten Ressam Zafer Gençaydın, bundan sonraki hedefin üniversite yerleşkesini heykellerle donatmak ve Ağrı’ya ise Çağdaş Sanatlar Müzesi kazandırmak olması gerektiğini söyledi.
“Sanat, insanı insan yanıyla buluşturur, dünya barışını sağlayacak olan tek ve en etkili yoldur. Sanatı buraya getirenler, yöreyi sanatla, sanatçıları öğrencilerle buluşturanlar çok önemli bir iş yapmaktadırlar” şeklinde konuşan Ressam Bünyamin Balamir, Anadolu’nun uzak bir köşesindeki bir kentin ve bir üniversitenin çağı yakalama gayretlerine tanıklık etmekle kalmayıp katkı vermekten memnuniyet duyduklarına ifade etti.
Her fırsatta güzel ülkemizi tanımayı, değişik köşelerini gezmeyi sevdiğini söyleyen Abidin Celal Binzet ise hem merak ettiği bir kent olan Ağrı’yı görmüş olmaktan hem de kısa süreliğine de olsa öğrencilerle kurdukları iletişimden çok memnun kaldıklarını dile getirdi.
Etkinliğe İstanbul’dan katılan Ressam Müjgan Ö. Yılmaz ile Ankara’dan katılan ressamlardan kendi çocukluğu Ağrı’da geçen Saadet Gözde ve diğer konuklar Nermin Alpar ve Funda Açıkgöz ise doğunun gizemli kenti Ağrı’yı kadın gözüyle tuvallerine yansıttılar.