Karanlıktan Korkan Mum
Selen Aydın
Resimleyen
Huban Korman
Editör
Müren Beykan
İlk Kitaplar
Resimli Öykü
44 sayfa
200 x 230 mm
1. hamur kâğıt
Çünkü arkadaşlar aydınlatır karanlığı!
Selen Aydın, uzun yıllar zihninde demlendirdiği çocuk öykülerinin ilki olan resimli kitapla küçükleri sevgi ve empati dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Anıların hafızası haline gelen eşyanın da diğer canlılar gibi bir işlevi ve değeri olduğunu, karanlıktan korkan bir mumun hikâyesiyle hatırlatıyor. Çalışmalarıyla birçok ödüle değer görülen, dünyanın en saygın çocuk kitabı ödüllerinden ALMA’nın 2021 adaylarından usta sanatçı Huban Korman’ın desenleriyse bu yolculuğu görsel bir şölene dönüştürüyor. Neşeli ve sıcak bir dille korkuların üstesinden gelen öykü, arkadaşlığın duygu dolu evreninde yaşamayı ve küçüklerle birlikte okumayı sevenler için birebir.
Konu Özeti
Mum Selami, uzun zamandır kullanılmayan irili ufaklı birçok eşyayla birlikte çekmecede unutulmuştur. Bir gün elektrik kesilince, kapalı kaldığı çekmeceden çıkarılıp yakılır. Mum Selami çok mutludur artık. Elektrik yeniden geldiğindeyse işler karışır. Ev sakinleri, Mum Selami’yi bir türlü söndüremez. Sonunda, bu inatçı kırmızı mumu, ünlü mum doktoruna götürmeye karar verirler…
Selen Aydın
1975’te İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklam ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Reklam ajanslarında metin yazarı olarak çalıştı. Kurumsal iletişim alanında projeler geliştirdi. Son yıllarda edebiyat atölyelerine katıldı ve çocuklar için öyküler yazmaya başladı. İlk çocuk kitabı Karanlıktan Korkan Mum’da (2020) sanatçı Huban Korman’la buluşan Selen Aydın, İstanbul’da yaşıyor.
KAHKAHA VE GÖZYAŞLARI
ÇOCUK KİTAPLARI (8-12 Yaş)
Çıtır Çıtır Felsefe Dizisi 32
40 sayfa
130 x 180 mm
Renkli resimli
Kuşe kâğıt
Fiyatı: 17 TL
Brigitte Labbé
Danışman: Michel Puech Resimleyen: Jacques Azam
Türkçe yayın editörü: Müren Beykan Türkçesi: Azade Aslan
Kahkahalar ve gözyaşları birleştirir bizi!
Küçük büyük herkesin hayatı sorgulama rehberi “Çıtır Çıtır Felsefe” dizisinin 32. kitabı “kahkaha” ve “gözyaşları” kavramlarını ele alıyor. Modern bir klasik haline gelen dizinin yaratıcısı Brigitte Labbé bu kitabında, gülme ve ağlama eylemlerini çokboyutlu biçimde irdelerken, her ikisinin ardındaki anlamı gündelik yaşamdan örneklerle düşündürüyor. Çocuklar ve felsefe üzerine çalışmalar yapanlara da ilham kaynağı olan dizi, Jacques Azam’ın derin mizah anlayışını yansıttığı desenleriyle renkleniyor. Diziyi okuyan çocuklar, öğretmenler ve anne babalar, birlikte felsefe yapmanın ve yeni bir iletişim evreninin kapılarını aralıyorlar.
Bir bebek acıktığını, susadığını, bir yerinin ağrıdığını, kucağa alınma ihtiyacını anlatmak için gerekli sözcükleri bilmez, konuşamaz. Bedeni bunları ağlayarak ifade eder. Sözcükler öğrendikçe, bedeni daha az konuşmaya başlar. Kimi zaman da susturulur… Ne mutlu ki, gülmemize, ağlamamıza, gülmekten ağlamamıza ya da gözlerimizde yaşlarla kahkahalar atmamıza engel olamayız!
Brigitte Labbé uzun süre iletişim sektöründe görev aldıktan sonra Paris Sorbonne Üniversitesi’nde felsefe eğitimi gördü. Çalışmalarını, karışık felsefi kavramları çocuklara aktarabilmek üzerine yoğunlaştırdı. “Çıtır Çıtır Felsefe” dizisinde, çocuklara felsefenin sürekli kendini yenileyen bir sorgulama olduğunu göstermek istedi. Okullarda, kütüphanelerde ve kafelerde, çikolata, kurabiye ve şeker eşliğinde çocuklar için “Çıtır Çıtır Felsefe” günleri düzenleyip tartışmalar yapan Labbé, katıldığı ulusal ve uluslararası konferanslarda, yetişkinler için, çocuklara zor konuları anlatmak üzerine sunumlar gerçekleştiriyor. Labbé, kitaplarıyla çocukların eğitim ve öğrenimine sağladığı katkılardan dolayı Ocak 2019’da Fransa’nın önemli devlet nişanı Légion d’Honneur’le ödüllendirildi. Türkiye’de de okullarda çocuklarla bir araya gelen yazar, müzisyen eşi Wassim Soubra’yla Barselona’da yaşıyor; iki kızı var.
Danışman Michel Puech Paris’te Sorbonne Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde öğretim üyesi. Dizinin felsefi içeriğini denetledi.
İllüstratör Jacques Azam, özellikle gençlere yönelik kitap ve dergilerde desenleme çalışmaları yapıyor. Yayımlanmış çizgi romanları var.